Landbouwmachines
Dé referentie in de sector

Transport

Onze merken : Alasco – Fliegl – Joskin – Ipsam – Vicon

Transport Alasco | A&B Hoyweghen Bazel

Alasco

Alasco produceert al ruim dertig jaar de bekende enkelas- en kombi-dumpers (tandemas) voor het grondverzet. De kwalitatief hoogwaardige Alasco dumpers zijn door hun robuuste uitvoering uitermate geschikt voor  zwaartransport, zoals zand, grint en landbouwgewassen. In 1997 is de productie van Alasco van het Drentse Gieten overgeplaatst naar het Twentse Reutum. Alasco dumpers vinden hun weg naar met name de Nederlandse  markt en internationaal naar Duitsland, België, Denemarken en Luxemburg.

Jozef Fliegl startte 30 jaar geleden met het bouwen van landbouwmachines voor plaatselijk gebruik. Stilaan groeide de klantenkring in Beieren en al vlug viel gans Duitsland voor de kwaliteitsvolle machines waaronder  kipwagens , 3-zijdenkippers , drijfmesttanks en injecteurs , enz… De grote doorbraak echter kwam goed 15 jaar terug met het ontwikkelen van een afschuifwagen. Wat eerst door de collega-constructeurs op hoorngelag werd  onthaald werd al vlug een succesnummer. Vandaag bouwt Fliegl meer dan 1200 afschuifwagens per jaar. In 2008 werd dan de afdeling “Bouw & Communal” opgericht met als doel de afschuiftechniek te lanceren in grondverzet , zowel in getrokken uitvoering achter de landbouwtrekker als opbouw op vrachtwagens en gronddumpers. Ondertussen is Fliegl actief in 4 vestigingen en stellen ze 800 mensen tewerk.

We concentreren ons vooral op de machines uit het gamma Fliegl Bau en Communal , zijnde afschuifsystemen voor grondverzet als getrokken versie achter traktoren , alsook opbouw op vrachtwagens. Ook de betonmenginstallaties hebben wij in ons productenpakket.

Daarnaast bieden wij ook de machines aan uit de afdeling Fliegl Agrar , hoofdzakelijk dan de grootvolumeafschuifwagens , landbouwkippers en doseersystemen voor oa biogasinstallaties.

Transport Fliegl1 | A&B Hoyweghen Bazel

Transport Fliegl2 | A&B Hoyweghen Bazel

Fliegl

Transport Joskin | A&B Hoyweghen Bazel

Joskin

JOSKIN bouwt het grootste programma ter wereld van voertuigen voor de verspreiding en het transport van landbouwproducten. Het gamma bestaat uit mengmestverspreiders, bemesters, polyvalente uitdraaiwagens,  silagewagens, kipwagens, strowagens, veewagens, weidebloters…

IPSAM beschikt over een uitgebreid gamma van mengmesttanks, bemesters en tankcontainers. Daarnaast bouwen wij hoogkwalitatieve (getrokken) containerchassis en draagchassis. Voor de professionele gebruiker betekent dit een optimale benutting van de investering, vermits deze het hele jaar rond gebruikt kunnen worden: voor mesttransport en bemesting, voor containeractiviteiten, voor silage en oogst, en voor grondverzet.

Transport Ipsam | A&B Hoyweghen Bazel

Ipsam

Transport Vicon2 | A&B Hoyweghen Bazel

Vicon

Vicon biedt u een compleet wagenpark aan met (dubbeldoel)opraap- en silagewagens.

  • Met de nieuwe Vicon Rotex 800 Combi dubbeldoel opraapwagen breekt een nieuw tijdperk aan. De wagens hebben een capaciteit van meer dan 80 m3. De wagens worden standaard geleverd op een subframe en met een hydraulisch voorschot, hierdoor is de Vicon Rotex 800 een echte dubbeldoelwagen. Uniek is de hydraulisch aangedreven pick-up. De messenbalk zwenkt uit en is eenvoudig in groepen schakelbaar. De wagens zijn voorzien van ISOBUS besturing en hebben daarmee standaard een laad- en losautomaat.
  • De Vicon T-Rex silagewagens hebben een laadcapaciteit tot 55 m3 inhoud en staan bekend om hun sublieme rij-eigenschappen en betrouwbaarheid. De wagens zijn voorzien van een zwaar 24 tons tandem met “roll-over” effect. De bak is opgebouwd uit één constructie op een zwaar subframe. De banden kunnen eenvoudig tijdens het rijden elektrisch worden uitgelijnd. Het actiemodel, de T-Rex 450 is standaard uitgevoerd met opzetschotten en hydraulisch bediend voorschot.
  • De Vicon T-Rex Shuttle overlaadwagen is ideaal voor het laden van vrachtwagens en overladen tijdens natte omstandigheden. Met de T-Rex Shuttle hoeft u het land niet te verlaten! De Vicon T-Rex Shuttle heeft een bakinhoud van maar liefst 30,5 m3 DIN. Hiermee is een vrachtwagen met maar twee ladingen compleet gevuld.

Transport Vicon | A&B Hoyweghen Bazel

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen