Landbouwmachines
Dé referentie in de sector

Ploegen

Onze merken : Amazone

Ploegen Amazone | A&B Hoyweghen Bazel

Amazone – Cayron

In 2011 is Amazone gestart met de ontwikkeling van een eigen ploeg. Of anders gezegd: groei doet verbreden. De nieuwste telg uit de Amazone familie werd Cayron gedoopt. Er zullen op termijn 3 modelreeksen (100, 200 en 300) in de markt geplaatst worden. Ondertussen is de Cayron 200V (geschikt voor tractoren tot 240pk) reeds beschikbaar als 5- of 6-schaar. Ze is uitgerust met een hydraulische voorschaar- en werkbreedteverstelling (variabel van 30 tot 55 cm). Kies je voor een ploeg met een vaste werkbreedte dan blijven de keuzemogelijkheden beperkt tot 40,45 en 50 cm. De raamhoogte en de schaarafstand bedragen respectievelijk 83 cm en 1 m. Heel wat aandacht is er ook uitgegaan naar de slijtagegevoelige plaatsen/onderdelen. Zo beschikt de strijkplaat vooraan over een groot slijtdeel en gaat de schaarpunt het schaarblad deels insluiten waardoor de slijtagegevoeligheid van het schaarblad vermindert. Voor een propere ruiming van de ploegvoor kan je het laatste rister ook laten uitrusten met een X-blade waardoor er tot 30% meer ruimte komt in de voor. De Cayron 200 is uitgerust met een combiwiel dat eenvoudig omstelbaar is van werk- naar transportstand. Opmerkelijk is tevens de holle wentelas die Amazone toelaat om daar de hydraulische leidingen te laten doorlopen. In totaal is de Cayron 200 V voorzien van 3 cilinders nl. een zwenk-, een spoor- en een werkbreedtecilinder. Inzake demping wordt er gewerkt met een aanbouwas met hoogwaardige lagers.

De opvolgende series Cayros XM, XMS en XS voor tractoren tot 140 pk respectievelijk 200 pk zijn uitgerust met steeds sterkere structurele componenten. Het topsegment van het programma wordt afgesloten met de Cayros XS pro-ploegen met een afstand tot 105 cm van de ploeglichamen en framehoogtes tot 90 cm.
Deze ploegen beschikken over een zware ploegboom van 200 x 150 x 10 mm  en een wentelas van 120 mm doorsnede. Tot deze serie behoren drie types met vier tot zes scharen voor tractoren tot 380 pk. Ze zijn ontworpen als ploegen met hoge capaciteit voor grote bedrijven en loonbedrijven.

Amazone – Cayros

Amazone – Hektor

Met de Hektor biedt AMAZONE een halfgedragen wentelploeg met 6 tot 8 risters
en mechanische werkbreedte-instelling van 38 tot 50 cm. Ontworpen voor veeleisende omstandigheden en met veel gebruiksgemak en eenvoudig in te stellen,
is de Hector is een robuuste ploeg met hoge bedrijfszekerheid.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen