Landbouwmachines
Dé referentie in de sector

Cultivatoren

Onze merken : Amazone

Amazone Logo | A&B Hoyweghen Bazel

Amazone

Naast de gekende AMAZONE rotoreggen beschikt AMAZONE ook over een volledig gamma nietaangedreven grondbewerkingsmachines. De CATROS, CENIUS en CENTAUR zijn drie flexibele stoppelwerktuigen. De eenvoudige diepteregeling die we kennen van op de rotoreggen is ook op deze machines terug te vinden.

De compacte schijveneg Catros is de ideale machine voor zowel de ondiepe als de intensief vermengende stoppelbewerking. Doordat iedere schijf met elastische rubber veerelementen is bevestigd, kan de machine aan de grond worden aangepast. Iedere schijf kan de contouren van de grond volgen. De werkdiepte blijft hierbij altijd hetzelfde. Een snelle en gelijkmatige opkomst van uitgevallen graan en onkruid is gewaarborgd. Doordat oogstrestanten aan het oppervlak worden ingemengd, wordt de bodem tevens tegen erosie en verstopping beschermd.

Cultivatoren Amazone Catros | A&B Hoyweghen Bazel

Catros

Cultivatoren Amazone Cenius | A&B Hoyweghen Bazel

Cenius

Gebruik de Cenius op uw akkerbouwbedrijf voor

  • ondiepe stoppelbewerking direct na de oogst
  • diepere grondbewerking en intensieve vermenging van oogstrestanten
  • het losmaken van de teeltlaag na hakvruchten of dichtgeslagen bodem
  • zaadbedbereiding in het voorjaar voor suikerbieten en maïs
  • inwerken van vaste mest en drijfmest

De CENIUS is een driebalks stoppelcultivator (13 tanden op 3 m.), geschikt voor werkdieptes van 5 – 25 cm. De machine is opgebouwd uit 3 segmenten:

  • woelen (verende tanden met verschillende beitels)
  • egaliseren (schijven met onderhoudsvrije lagers)
  • verdichten (wals)

De tanden zijn verend en hebben een zeer grote doorlaat. De tanden worden gevolgd door een rij in torsie vering opgehangen schijven voor egalisatie. Daarna wordt de grond strooksgewijs aangedrukt met een V-ring wals, die tevens voor de diepteinstelling zorgt.De CENIUS is optimaal geschikt voor een middeldiepe en diepe bodembewerking, intensieve en gelijkmatige inmenging van stroresten. Hoge capaciteit door hoge werksnelheid (> 12 km./u).

De nieuwe 3-D tand met geïntegreerde overbelastingsbeveiliging kan worden gebruikt tot een werkdiepte van 35 cm. Twee horizontaal liggende veren houden de tand op de juiste diepte – pas bij een belasting van meer dan 500 kg wijkt deze uit, om aansluitend weer automatisch naar de beginstand terug te keren.
De schijveneg egaliseert, verkruimelt en vermengt de grond. De strobedekkingsgraad wordt hierdoor aanzienlijk gereduceerd en er wordt meer stro vermengd.
De V-ringbandenwals verdicht de grond in stroken. Zo is een goede aansluiting op het capillaire water gewaarborgd.

Cultivatoren Amazone Centaur | A&B Hoyweghen Bazel

Centaur

Cultivatoren Amazone GreenDrill | A&B Hoyweghen Bazel

Green Drill

De Green Drill is de nieuwe oplossing van Amazone voor het zaaien van groenbemesters en gras. De GreenDrill kan op verschillende Amazone-bodembewerkingsmachines tot een werkbreedte van 4m opgebouwd worden zoals de compactschijveneg Catros, de mulchcultivator Cenius, de rotoreg KE en de rotorcultivator KG. De zaadtank van de GreenDrill heeft een capaciteit van 200 liter en is via een opstap-trede gemakkelijk toegankelijk. De zaaias kan uitgerust worden met zaaiwielen voor normale of fijndosering, afhankelijk van het type zaadgoed en de toegepaste hoeveel-heid. Na de dosering wordt het zaadgoed via slangen naar ketsplaten geleid en van daar onmiddellijk vóór of achter de wals van de bodembewerkingsmachine gedeponeerd. Een elektromotor drijft de zaaias en de turbine aan. Voor de bediening van de machine biedt Amazone twee alternatieven met verschillend bedieningscomfort. Met de standaard GreenDrill kan de zaaias en turbine ingeschakeld worden en het toerental van de zaaias geregeld worden. Bij de GreenDrill Control heeft de boordcomputer een keuzemenu voor de ondersteuning van de afdraaiproef en voor de weergave van de rijsnelheid, de bewerkte oppervlakte en de werkuren. Bovendien wordt het toerental van de zaaias automatisch aangepast aan de rijsnelheid als de boordcomputer op de 7-polige stekkerdoos van de tractor aangesloten is.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen